Ni kek coklat yang dibuat khas untuk besdey Mr. Crab...
Resipi dia aku ambik kt fotopages orang ni....
Hehehe...
kira ok la resipi tu...
Aku suka sebab senang, cepat, ngan sedap...
Tapi untuk topping dia, ssh betoi aku nk dapat whipping cream kt sini...
Nk p KT malas...
Cari2 kat area Gong Badak ni xdak plak...
So terpaksa la improvised skett...
Seb baik jd...
Hehehe...
Kek Coklat
**********
Bahan:
250g butter
300g gula kastor
1 camb ovallete
6 biji telur
250g tepung gandum
2 camt baking powder
11/2 cmt soda bikarbonat
Untuk paste:
1 cawan serbuk koko
11/4 cawan air
60g gula kastor
1 camb nescafe
Topping:
300g cooking choc
200g whipping cream (xjumpak, so ganti ngan fresh milk)
1 camb butter
1 camb yougurt (letak skett sebab xguna whipping cream kn)
Method:
1. Pukul butter, gula kastor, dan ovallete sampai kembang
2. Masukkan telur satu persatu
3. Masukkan tepung yang telah diayak bersama soda bikarbonat & baking powder, selang seli dgn paste
4. Bakar
5. Sejukkan dan letak topping
Method untuk topping (improvised):
1. Panaskan fresh milk, yogurt & butter sampai kluaq buih2 kecik
2. Masukkan cooking choc dan kacao sampai cair
3. Tuang atas kek
Yesterday, an old friend of mine got married..
We went there for the wedding ceremony...
Meriahnya...
Dan yang paling best...
Bleh jumpak smua pengasuh2 aku dulu....
It's like a reunion la for us...
Time2 mcm ni ja bleh jumpak...
Smua pn tanya bila nk kawen....
Huhuhu...
Takkan nk jawab...
"Tanya la Mr. Crab..."
kan...kan...?
Tgk ja la gambaq tu ye...
To Abang Mijan:
Cograts !!!
Semoga kekal ke akhir hayat...
*********
Lupa plak bawak hadiah kt dia...
huhu....